economie

Export naar Duitsland groeit nauwelijks

Door ANP - 23 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – De export van Nederland naar Duitsland is vorig jaar met slechts 0,4 procent toegenomen. Dat meldde de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) dinsdag op basis van cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland. Ongeveer een vijfde van de totale Nederlandse export gaat naar onze oosterburen. De Duitse export naar Nederland steeg juist met 9,3 procent. Het volume van de totale handel tussen beide landen ging vorig jaar met 4,4 procent omhoog.

Nederland stond vorig jaar op de derde plek wat betreft belangrijkste handelspartners van Duitsland, na de Verenigde Staten en Frankrijk. Een jaar eerder nam Nederland nog de tweede plaats in. De handelskamer vindt dat de Nederlandse overheid daarom meer moet doen om de mogelijkheden voor het bedrijfsleven op de Duitse markt te vergroten.