economie

Flinke omzetdaling gashandelshuis GasTerra

27 februari 2016

GRONINGEN (ANP) – GasTerra heeft vorig jaar flink minder gas verkocht dan het jaar ervoor. De omzet liep met bijna een kwart terug naar 19,5 miljard euro, maakte het gashandelsbedrijf zaterdag bekend.

De daling is onder meer te wijten aan de maximering van de productie uit het Groningenveld door de overheid en gestaag afnemende productie in kleine velden. Ook de lagere gasprijzen speelden een rol. Het verkoopvolume was vorig jaar ruim 70 miljard kubieke meter, tegen 81,3 miljard kubieke meter een jaar eerder.

De effecten van dalende volumes en omzetten ,,missen hun uitwerking op de organisatie” niet, aldus GasTerra. Vorig jaar is begonnen met een reorganisatie- en kostenbesparingsproces. Daarmee moeten de kosten tot en met 2018 met ongeveer 30 procent verminderen. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.