economie

Flinke passagiersgroei voor KLM in januari

Door ANP - 08 februari 2016

PARIJS (ANP) – KLM is het jaar begonnen met een flinke groei van het aantal passagiers in januari. Dat blijkt uit cijfers die moederbedrijf Air France-KLM maandag heeft gepubliceerd. De luchtvaartmaatschappij telde 2,1 miljoen reizigers, 8,2 procent meer dan een jaar eerder.

Het aantal door passagiers gevlogen kilometers nam bij KLM met 5,8 procent toe, bij een 1,2 procent grotere capaciteit. Gemiddeld was 86,5 procent van de stoelen aan boord gevuld. Een jaar eerder stond de bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, nog op 82,8 procent.

Zusterbedrijf Air France vervoerde 3,7 miljoen passagiers, iets minder dan in januari vorig jaar. Het aantal door passagiers gevlogen kilometers nam wel met 1,4 procent toe, bij een 1,4 procent lagere capaciteit. Ook bij het Franse deel van de luchtvaartgroep zaten daardoor de vliegtuigen voller.