economie

Fors meer afhaalpunten Amazon in Nederland

Door ANP - 16 februari 2016

LUXEMBURG (ANP) – Webwinkelreus Amazon krijgt er 750 afhaalpunten bij in Nederland en nog eens 750 in België en Luxemburg. Dat betekent bijna een verdrievoudiging van het huidige netwerk in de Benelux, meldde het Amerikaanse bedrijf dinsdag.

Amazon werkt hiervoor samen met DPD Pickup, dat volgens het bedrijf marktleider is op het gebied van afhaalpunten voor pakketten in de Benelux. Klanten kunnen bij het plaatsen van hun bestelling een afhaalpunt kiezen, variërend van kiosken tot supermarkten, en met hun identiteitsbewijs naar de gekozen winkel gaan om hun pakket op te halen.

Overigens verkoopt Amazon via zijn Nederlandse webshop vooralsnog alleen e-books. Wel kunnen Nederlandse klanten via de Duitse site onder meer papieren boeken, games, dvd’s, kleding, consumentenelektronica en kleine huishoudelijke apparaten bestellen.