economie

Fugro lijdt opnieuw flink verlies

Door ANP - 26 februari 2016

LEIDSCHENDAM (ANP) – Bodemonderzoeker Fugro heeft afgelopen jaar weer een fors verlies moeten incasseren, met name als gevolg van de zwakke olie- en gasmarkt. Het Leidschendamse bedrijf zag de omzet op basis van gelijke wisselkoersen met ruim een zesde afkalven tot 2,36 miljard euro, al kwam dat ook door de verkoop van bezittingen. Het nettoverlies kwam uit op 373 miljoen euro, tegen 459 miljoen euro in 2014.

,,Wij hebben te maken met een ongekende neergang in onze grootste markt: olie- en gasdiensten”, zei topman Paul van Riel. Door capaciteit te verminderen, kosten te besparen en niet-strategische activiteiten af te stoten is toch een positieve kasstroom behaald en is de schuld aanzienlijk verlaagd, benadrukte hij.

Voor 2016 gaat Fugro opnieuw uit van een positieve kasstroom. De kosten moeten verder worden verlaagd omdat de energiemarkt nog geen tekenen van verbetering laat zien.