economie

Groen licht voor stroomsnelweg met Duitsland

Door ANP - 24 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – TenneT kan beginnen met de aanleg van het Nederlandse deel van de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen het Nederlandse Doetinchem en het Duitse Wesel. De Raad van State heeft alle beroepen die tegen het plan en vergunningen waren ingediend verworpen, aldus de hoogspanningsnetbeheerder woensdag.

De nieuwe 380 kV verbinding gaat voorzien in meer elektriciteitsuitwisseling tussen beide landen. Ook is ze volgens TenneT belangrijk voor de internationale elektriciteitsvoorziening. De importcapaciteit wordt er groter van, waardoor meer goedkope stroom het Nederlandse net op kan. ,,Dit zorgt voor lagere stroomprijzen op de Nederlandse markt voor consumenten en bedrijven”, aldus het bedrijf.

TenneT bouwt het Nederlandse deel, 22 kilometer lang. Daarmee gaat het in april aan de slag. In Duitsland is netbeheerder Amprion verantwoordelijk voor de bouw, die daar waarschijnlijk eind maart al begint.