economie

Heijmans en Ballast Nedam treden op rond Ahoy

Door ANP - 18 februari 2016

ROSMALEN/NIEUWEGEIN (ANP) – De bouwbedrijven Heijmans en Ballast Nedam worden partners in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam. De twee maakten donderdag bekend dat ze daarmee tot in 2043 onder de pannen zijn en dat de diverse klussen, onder meer aan het Ahoy-complex, circa 200 miljoen euro opleveren.

De bouwers gaan Ahoy fors uitbreiden, met een internationaal congrescentrum, een muziekhal, een bioscoop en een hotel. Daarnaast komen er rond het complex onder meer een kunstenpand met bibliotheek en theater en wordt het winkelcentrum Zuidplein gerenoveerd.

Heijmans en Ballast, dat eind deze maand van de beurs verdwijnt omdat het bedrijf wordt overgenomen door het Turkse Renaissance, beginnen in het tweede kwartaal van dit jaar met de eerste werkzaamheden.