economie

Hudson’s Bay ziet verkopen licht stijgen

Door ANP - 23 februari 2016

TORONTO (ANP) – Het Canadese warenhuisbedrijf Hudson’s Bay Company (HBC) heeft zijn verkopen afgelopen kwartaal licht zien stijgen. In Europa werd daarbij een marginale groei geboekt, maakte de uitbater van ketens als Saks Fifth Avenue, Galeria Kaufhof en Galeria Inno dinsdag bekend.

Hudson’s Bay zag de verkopen in warenhuizen die langer dan een jaar open zijn met bijna 2 procent groeien ten opzichte van een jaar eerder. Die groei is gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. Dankzij gunstige valuta-ontwikkelingen gingen de verkopen in totaal met 11 procent omhoog. In de Europese winkels trokken de verkopen met 0,4 procent aan.

HBC wil zijn vleugels uitslaan naar Nederland en is daarom geïnteresseerd in diverse panden die tot voor kort door V&D werden gebruikt. Sinds het faillissement van dat Nederlandse warenhuisbedrijf zijn er nog geen vorderingen in de onderhandelingen tussen de winkeleigenaren en HBC gemeld.