economie

Investeerder wil bod doen op Perry Sport

Door ANP - 29 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Investeringsmaatschappij Convent Capital is een bod aan het voorbereiden op Perry Sport, voor een doorstart van alle zeventig vestigingen van de sportartikelenketen. Dat bevestigde Maarten Meijnen, een van de oprichters, maandag na berichtgeving in het Financieele Dagblad.

Convent heeft daarbij alleen interesse in Perry en niet in Aktiesport. Ook dat bedrijf is onderdeel van het onlangs failliet verklaarde Unlimited Sports Group (USG). ,,Perry is een sterk merk, met veel historie. We denken dat we er, wellicht in afgeslankte vorm, een winnend verhaal van kunnen maken”, aldus Meijnen. Hij merkte daarbij op dat Perry ,,niet de onderkant van de markt aanraakt”, zoals Aktiesport ,,dat toch wat meer doet”.

Een woordvoerder van de bewindvoerders van USG liet weten dat deze week uitnodigingen uitgaan naar ,,alle serieuze partijen” die belangstelling hebben getoond. Deze dagen wordt er een selectie gemaakt.