economie

Iran: bevriezing olieproductie onrealistisch

Door ANP - 23 februari 2016

TEHERAN (ANP/BLOOMBERG) – Iran lijkt niet van plan om de olieproductie te bevriezen om zo steun te bieden aan de lage olieprijzen. Het voorstel van onder meer Saudi-Arabië en Rusland om de productie niet verder te verhogen is volgens de Iraanse olieminister voor Teheran ,,onrealistisch”.

Iran wil namelijk zijn productie flink gaan opschroeven, na jaren van internationale sancties tegen het land. Het is daarom ,,belachelijk” dat van Iran gevraagd kan worden de productie niet verder op te voeren, aldus de minister.

Saudi-Arabië, Rusland, Venezuela en Qatar spraken vorige week af dat zij hun productie gaan bevriezen op het niveau van januari, mits andere olieproducerende landen hetzelfde doen. Iran had toen gezegd positief te staan tegenover een overeenkomst om de oliemarkt te stabiliseren, maar wilde niet aangeven of het land mee zou gaan doen aan een bevriezing.