economie

Iran laat weinig los over olievergadering

Door ANP - 17 februari 2016

TEHERAN (ANP) – Het is niet duidelijk of Iran bereid is zijn olieproductie te bevriezen zoals Rusland, Saudi-Arabië, Irak en Venezuela van plan zijn. Wel staat het land positief tegenover een overeenkomst om de oliemarkt te stabiliseren.

Woensdag hielden de OPEC-leden Iran, Irak, Qatar en Venezuela overleg in Teheran over de olieproductie. Na afloop wilde de Iraanse olieminister niet aangeven of zijn land gaat meedoen aan een handhaving van de productie.

Saudi-Arabië, het belangrijkste lid van oliekartel OPEC, Rusland, Irak en Venezuela kondigden dinsdag aan de productie te zullen handhaven op het niveau van januari. Die overeenkomst hangt echter wel af van samenwerking door Iran en andere grote olieproducenten.