economie

‘Kleinere V&D-panden mogelijk opgesplitst’

Door ANP - 17 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Kleinere verhuurders van de V&D-warenhuizen denken na over het opsplitsen van hun panden, zodat er meerdere winkels in kunnen. Het afketsen van de doorstart voor V&D dwingt de vastgoedbazen om naar alle opties te kijken.

Metroprop, eigenaar van de V&D’s in Den Bosch, Heerlen en Sittard, ziet ‘herverkaveling’ als serieuze optie. Directeur Jos van de Mortel is al een jaar met diverse kandidaathuurders in gesprek, aangezien hij weinig vertrouwen had in de strategie van V&D om er weer bovenop te komen.

Bij ProWinko, verhuurder van de warenhuizen in Uden en Roermond, en Elizen Vastgoed, huurbaas van de V&D-panden in Apeldoorn en Deventer, is het een vergelijkbaar verhaal. Directeur Max Vorst van ProWinko zegt dat zijn panden goed in delen op te splitsen zijn. De verhuurders praten momenteel met meerdere gegadigden, niet alleen met het Canadese warenhuisconcern Hudson’s Bay.