economie

Lagere opening Wall Street na banencijfer

Door ANP - 05 februari 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag in de min geopend. Beleggers kregen tegenvallende berichten over de Amerikaanse werkgelegenheid voorgeschoteld. De zakelijke netwerksite LinkedIn klapte omlaag na teleurstellende omzetverwachtingen.

De Dow-Jonesindex stond kort na aanvang 0,3 procent lager op 16.366 punten. De S&P 500 verloor 0,5 procent tot 1905 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,8 procent omlaag tot 4475 punten.

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten steeg vorige maand met 151.000 arbeidsplaatsen, terwijl economen in doorsnee rekenden op 190.000 banen. De banengroei in december werd fors neerwaarts bijgesteld. De werkloosheid zakte vorige maand wel naar het laagste niveau in acht jaar.

LinkedIn kwam donderdag nabeurs met resultaten en prognoses naar buiten. Het bedrijf zag het aantal gebruikers vorig kwartaal weliswaar stijgen, maar publiceerde teleurstellende omzetverwachtingen. LinkedIn heeft te kampen met een zwakkere advertentiemarkt en lastige economische omstandigheden. Het aandeel kelderde liefst 34,5 procent.