economie

Lichte openingswinsten op Wall Street

Door ANP - 25 februari 2016

NEW YORK (AFN) – De beurzen in New York zijn donderdag met lichte winsten aan de handel begonnen. Beleggers kauwen op cijfers over de Amerikaanse economie en kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na handelsaanvang 0,3 procent hoger op 16.538 punten. De bredere S&P 500 kreeg er ook 0,3 procent bij en kwam op 1935 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 4547 punten.

De kwartaalcijfers van computer- en printerfabrikant HP stelden teleur. Het aandeel ging in de vroege handel ruim 6 procent omlaag. Winkelbedrijf Sears verloor ruim 2 procent, eveneens na tegenvallende cijfers. Ook de resultaten van elektronicaketen Best Buy lieten te wensen over, maar dat aandeel kreeg er toch 1,1 procent bij.