economie

Lichte winststijging voor Airbus

Door ANP - 24 februari 2016

PARIJS (ANP) – De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft een lichte winststijging geboekt het afgelopen jaar, vooral door sterke verkopen van toestellen voor de burgerluchtvaart. Ook kostenverlagingen droegen bij aan de winstgroei. Het bedrijfsresultaat klom met 1,6 procent tot 4,1 miljard euro, maakte het concern woensdag bekend.

De omzet kwam uit op 64,5 miljard euro, een groei van 6 procent. Airbus profiteerde het afgelopen jaar vooral van de vraag naar nieuwe energiezuinigere modellen.Volgens topman Tom Enders speelde Airbus voor het eerst quitte met de productie van de superjumbo A380. In de afgelopen jaren kampte Airbus met tegenvallende verkopen van deze kisten, met een prijskaartje van zo’n van 428 miljoen dollar per stuk.

De vliegtuigfabrikant maakte vorige maand al bekend dat het in 2015 het recordaantal van 635 toestellen had geleverd aan klanten. Daarmee werd het record uit 2014 verbroken.

Bestuursvoorzitter Enders voorziet voor dit jaar een ,,stabiel” bedrijfsresultaat.