economie

Londen City Airport verkocht

Door ANP - 26 februari 2016

LONDEN (ANP) – London City Airport verwisselt van eigenaren. Investeerders AIMCo, Ontario Teachers’ Pension Plan en de Kuwait Investment Authority nemen het vliegveld over van huidige aandeelhouders Global Infrastructure Partners (GIP) en Highstar Capital.

Hoeveel geld met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg zou het gaan om ongeveer 2 miljard pond, omgerekend zo’n 2,5 miljard euro. Er was ook interesse uit China in de in 1987 geopende luchthaven, die zich op 10 kilometer afstand bevindt van Londens belangrijkste financiële centra.

GIP telde in 2006, samen met American International Group, naar verluidt nog zo’n 750 miljoen pond neer voor Londen City Airport. American International verkocht zijn belang later aan GIP en Highstar.

Londen City Airport handelde vorig jaar een record van 4,3 miljoen passagiers af. Er wordt gewerkt aan het uitbreiden van de capaciteit naar 6,5 miljoen passagiers in 2023. Een uitgebreid bouwplan dat 250 miljoen pond moet gaan kosten, kreeg afgelopen jaar echter een veto van de Londense burgemeester Boris Johnson.