economie

Makro Nederland schrapt 600 banen

Door ANP - 18 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Makro Nederland schrapt de komende drie jaar ongeveer zeshonderd arbeidsplaatsen. Dat maakte het groothandelsbedrijf donderdag bekend.

De reorganisatie hangt samen met een grondige ombouw van de zeventien groothandels van Makro. Die moeten een ontmoetings- en marktplaats voor ondernemers worden. Daarbij worden werkplekken en vergaderruimtes aangeboden, terwijl het huidige productaanbod stevig wordt ingeperkt. Ondernemers krijgen ook ruimte om hun eigen producten en diensten in de Makro’s aan te bieden.

Bij de reorganisatie vallen gedwongen ontslagen, zei Makro-directeur Kef van Helbergen tegen het Financieele Dagblad. Makro, onderdeel van het Duitse winkelbedrijf Metro, heeft nu nog zo’n 4000 werknemers.

Voor de transformatie van de groothandels trekt de onderneming ruim 50 miljoen euro uit. Daarbij wordt de komende drie jaar gemikt op een ,,stevige” omzetgroei.