economie

Makro Nederland schrapt 600 banen

Door ANP - 18 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Makro Nederland schrapt de komende drie jaar ongeveer zeshonderd arbeidsplaatsen. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten. Dat maakte het groothandelsbedrijf donderdag bekend.

Makro, onderdeel van het Duitse winkelbedrijf Metro, heeft nu nog zo’n 4000 werknemers. Er verdwijnen zowel banen op het hoofdkantoor als in de filialen.

De reorganisatie hangt samen met een grondige ombouw van de zeventien groothandels van Makro. Die moeten een ontmoetings- en marktplaats voor ondernemers worden. Daarbij worden werkplekken en vergaderruimtes aangeboden, terwijl het huidige productaanbod stevig wordt ingeperkt. Ondernemers krijgen ook ruimte om hun eigen producten en diensten in de Makro’s aan te bieden.

“Stevige” omzetgroei

Voor de transformatie van de groothandels trekt de onderneming ruim 50 miljoen euro uit. Daarbij wordt de komende drie jaar gemikt op een ,,stevige” omzetgroei.

Het is niet de eerste grote ingreep bij Makro. Zo werden in 2014 al 340 banen geschrapt, omdat het bedrijf kampte met moeilijke marktomstandigheden als gevolg van de economische situatie.