economie

Meer inkomsten voor Manchester United

Door ANP - 11 februari 2016

MANCHESTER (ANP) – De Engelse voetbalclub Manchester United heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald, geholpen door stijgende inkomsten uit fanartikelen en televisierechten door deelname aan de Champions League. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de beursgenoteerde club.

De inkomsten stegen met bijna 27 procent tot 133,8 miljoen pond (ruim 164 miljoen euro). De club van trainer Louis van Gaal en de Nederlandse internationals Daley Blind en Memphis Depay profiteerde van een nieuw contract met Adidas. Daardoor gingen de uitkomsten uit de verkoop van bijvoorbeeld voetbalshirtjes en sjaaltjes sterk omhoog. De deelname aan de Champions League zorgde voor een stijging van de televisie-inkomsten. ManUnited werd in december in een poule met onder meer PSV echter uitgeschakeld in het miljoenenbal.

Wel zag de club de inkomsten uit de ticketverkoop licht dalen. Voor het gehele jaar rekent ManUnited op inkomsten van 500 tot 510 miljoen pond.