economie

Moederbedrijf Durex voorziet groei in 2016

Door ANP - 15 februari 2016

LONDEN (ANP) – De Britse producent van medicijnen, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen RB verwacht zijn verkopen dit jaar verder op te kunnen voeren. Dat maakte het moederbedrijf van merken als Durex, Strepsils, Calgon en Nurofen maandag bekend, bij de presentatie van de resultaten van 2015.

Het voormalige Reckitt-Benckiser zag de omzet vorig jaar stabiliseren op 8,9 miljard pond (11,5 miljard euro). Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten en overnames werd een plus van 6 procent geboekt. De nettowinst steeg met 5 procent naar 1,7 miljard pond.

RB voorziet moeilijke marktomstandigheden in 2016, maar voorspelt desondanks een groei van de met 2015 vergelijkbare verkopen van 4 à 5 procent. De winstmarge loopt daarbij naar verwachting geleidelijk verder op.