economie

Nigeria steunt bevriezing olieproductie

Door ANP - 21 februari 2016

DOHA (ANP/BLOOMBERG) – Nigeria staat achter plannen van onder meer Saudi-Arabië en Rusland om de olieproductie te bevriezen op het huidige niveau. Dat heeft olieminister Emmanuel Kachikwutold zondag gezegd. Nigeria is de grootste olieproducent van Afrika.

Kachikwutold zei wel dat voorlopig een uitzondering moet gelden voor Iran en Irak, twee landen die net weer opkrabbelen na jaren van sancties respectievelijk oorlogsgeweld. Daardoor zal de productie de komende maanden waarschijnlijk nog blijven toenemen. Pas tegen de zomer zal het aanbod krapper worden, voorspelde hij.

Saudi-Arabië, Rusland, Venezuela en Qatar spraken vorige week af dat zij hun productie bevriezen op het niveau van januari, mits andere landen hetzelfde doen. Dat zou moeten leiden tot enig prijsherstel. De olieprijzen zijn de afgelopen tijd gezakt tot de laagste niveaus in twaalf jaar.