economie

Nikkei boekt opnieuw verlies

Door ANP - 24 februari 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is woensdag voor de tweede achtereenvolgende dag met verlies gesloten. De stemming werd gedrukt door de hernieuwde daling van de olieprijs en de verdere opmars van de yen.

De toonaangevende Nikkei-index eindigde met een verlies van 0,9 procent op 15.915,79 punten. De waardestijging van de yen was opnieuw slecht nieuws voor de aandelen van grote exporteurs. Zo leverde Apple-toeleverancier TDK 3,5 procent in en ging Subaru-producent Fuji Heavy Industries bijna 2 procent omlaag.

Ook andere belangrijke beurzen in de regio verloren terrein. In Sydney ging de All Ordinaries 2,1 procent onderuit, terwijl de beurs in Hongkong in de middaghandel 1,5 procent in de min stond. In Seoul bleef het verlies beperkt tot 0,1 procent.