economie

Nikkei pakt flinke winst

Door ANP - 25 februari 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio heeft donderdag het verlies van de afgelopen twee dagen omgebogen in een flinke winst. Evenals in New York wist de stabiliserende olieprijs het beurssentiment te ondersteunen. In Tokio sloot de Nikkei 1,4 procent hoger op 16.140,34 punten.

Technologiebedrijf Foxconn maakte bekend een meerderheidsbelang in het noodlijdende Japanse elektronicaconcern Sharp te nemen.De overname voor 5,9 miljard dollar bezorgde Foxconn op de beurs in Taiwan een plusje van 0,3 procent. Het aandeel Sharp verloor ruim 14 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten sloten vlak tot licht hoger. De Kospi in Seoul ging 0,3 procent omhoog, terwijl de All Ordinaries in Sydney marginaal in het groen de dag uitging. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 1,3 procent lager. In China gingen de koersen hard onderuit, daar zakte de beurs in Shanghai 4,1 procent en in Shenzhen 3,9 procent.