economie

Nikkei zet stapje terug

Door ANP - 23 februari 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met een klein verlies gesloten. Het voor de aandelenhandel gunstige effect van de oplopende olieprijs werd tenietgedaan door de verdere opmars van de yen.

De Nikkei sloot 0,4 procent in de min op 16.052,05 punten. Sharp eindigde met een winst van 3,5 procent, nadat verschillende media hadden gemeld dat het geplaagde elektronicabedrijf kiest voor het overnamebod van het Chinese Foxconn. Airbagmaker Takata verloor ruim 4 procent. Volgens persbureau Reuters moeten mogelijk nog 90 miljoen auto’s worden teruggeroepen vanwege problemen met airbags van Takata.

De andere toonaangevende beurzen in de regio verloren ook wat terrein. De Kospi in Seoul leverde 0,1 procent in, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,3 procent daalde. Luchtvaartmaatschappij Qantas werd daar 5 procent minder waard, na de publicatie van halfjaarcijfers. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 0,3 procent in de min.