economie

NN uitblinker op Amsterdamse beurs

Door ANP - 25 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is donderdag hoger begonnen. Ook de graadmeters in de rest van Europa gingen omhoog en herstelden daarmee wat van de flinke verliezen een dag eerder. Op Beursplein 5 verwerkten beleggers een stroom aan bedrijfsresultaten. Die van Nationale-Nederlanden (NN) werden positief ontvangen.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 1,5 procent hoger op 413,95 punten, De MidKap steeg 1,6 procent tot 639,09 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 1,9 procent.

NN was lijstaanvoerder in de hoofdindex met een plus van bijna 5 procent. De verzekeraar heeft vorig kwartaal zijn nettowinst stevig weten op te voeren. Het resultaat werd deels gestuwd door boekhoudkundige en belastingmeevallers. Analisten waren te spreken over de kapitaalpositie van NN.