economie

‘Nu geen plannen voor verkoop T-Mobile NL’

Door ANP - 22 februari 2016

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) – Deutsche Telekom heeft momenteel geen plannen om de Nederlandse tak van zijn mobiele dochter T-Mobile te verkopen. Dat zei topman Tim Höttges maandag tegen Bloomberg TV.

Het telecombedrijf overwoog een verkoop om kapitaal op te halen. De opbrengst zou daarbij worden gebruikt om schulden af te lossen en om te bieden op Amerikaanse mobiele frequenties. Deutsche Telekom had T-Mobile Nederland naar verluidt gewaardeerd op meer dan 3 miljard euro.

Eerder meldde zakenkrant Financial Times al op basis van bronnen dat de verkoop in de ijskast was gezet. Het telecombedrijf was er volgens de krant niet in geslaagd om met geïnteresseerde partijen tot overeenstemming te komen. Ook de deal tussen Vodafone Nederland en Liberty Global-dochter Ziggo over een fusie zou extra druk hebben gezet op de onderhandelingen.