economie

Olieprijs zet ook Wall Street flink lager

Door ANP - 24 februari 2016

NEW YORK (ANP) – De beurshandel in New York is woensdag flink lager begonnen. Evenals in Europa is het beurssentiment negatief, onder meer vanwege de lagere olieprijzen.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 1,1 procent lager op 16.249 punten. De S&P 500 zakte ook 1,1 procent, tot 1899 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1,4 procent op 4442 punten. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 4 procent tot 30,60 dollar per vat. Brent werd 2,5 procent lager verhandeld op 32,45 dollar per vat.

Doe-het-zelfwinkelketen Lowe’s viel op met een koersverlies van bijna 4 procent, ondanks de presentatie van kwartaalcijfers die beter waren dan analisten hadden voorzien. Ze toonden volgens kenners echter ook aan dat grote concurrent Home Depot, die een dag eerder al cijfers openbaarde, beter weet te profiteren van het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt.