economie

Ook Wall Street begint met rode cijfers

Door ANP - 08 februari 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenmarkten op Wall Street zijn maandag met fikse verliezen aan de handel begonnen. Net als in Europa hadden zorgen om de wereldwijde economische ontwikkelingen de overhand. Vrijdag had een tegenvallend banencijfer van eigen bodem al tot forse koersverliezen geleid.

De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende beursfondsen stond kort na opening van de handel 1,4 procent lager op 15.984 punten. De bredere S&P 500 leverde 1,5 procent in en stond op 1852 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2 procent tot 4276 punten.

Speelgoedmaker Hasbro won in de vroege handel 1,7 procent. Het bedrijf heeft omzet en winst afgelopen kwartaal flink zien toenemen, vooral dankzij een sterke vraag naar speelgoed rond de films Star Wars en Jurassic World.