economie

Randstad ziet groei aanhouden

Door ANP - 18 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Randstad heeft zijn winst en omzet vorig kwartaal verder zien groeien en verwacht die lijn voorlopig door te kunnen trekken. De prestaties van het uitzendconcern verbeterden vooral in Frankrijk, terwijl de groei in de Verenigde Staten stabiliseerde. In Nederland ging de omzet met 9 procent omhoog.

Randstad boekte vorig kwartaal een omzet van 5 miljard euro. Dat was 11 procent meer dan een jaar eerder, waarbij zonder wisselkoerseffecten en overnames een plus van 7 procent overbleef. Het bedrijfsresultaat verbeterde met 42 procent naar 234 miljoen euro. De nettowinst liep met circa 100 miljoen euro op, naar 176 miljoen euro.

Randstad zag de omzet in januari met 6,6 procent groeien en ziet in februari een vergelijkbare trend.