economie

Roland Kahn wil verder met 45 V&D’s

Door ANP - 11 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – CoolCat-baas Roland Kahn wil verder met circa 45 warenhuizen van V&D. De curatoren van de failliete keten meldden donderdag ,,goede vooruitgang” in de gesprekken. Ook is afgesproken dat binnen drie dagen ,,onvoorwaardelijk overeenstemming” moet bestaan over de uitgangspunten voor ten minste 35 van deze locaties.

Details over het overleg met de verhuurders van de winkelpanden, en waar deze locaties zich bevinden, worden niet gegeven. Cool Investments, het investeringsvehikel van Kahn, laat wel weten dat de financiering bijna rond is. ,,De financieringsaanvraag bij de bank loopt voorspoedig”, staat in een verklaring. De curatoren zeggen hoopvol te zijn dat hiermee een succesvolle doorstart van een zeer groot deel van de circa zestig huidige V&D-warenhuizen dichterbij is gekomen.

De tijd begint wel te dringen. De curatoren houden de winkels sinds het faillissement op oudjaarsdag open. Maar het personeel wordt maar tot begin volgende week doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV. Als er dan nog niets is geregeld, komen de ruim 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants op straat te staan.

De vakbonden zijn er niet gerust op. Naast Cool Investments probeert ook het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay (HBC) deals te sluiten met de vastgoedeigenaren. HBC is alleen geïnteresseerd in de winkelpanden en praat niet met de curatoren over een doorstart. Als de Canadezen de winkels in handen zouden krijgen, gaan de zaken waarschijnlijk minstens een jaar dicht. HBC wil ze verbouwen en later een eigen winkelformule openen. Het huidige personeel van V&D heeft daar alleen niks aan.