economie

‘Snel de knop om en ander werk zoeken’

Door ANP - 17 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Zo snel mogelijk de knop omzetten en ook in andere sectoren dan de detailhandel een baan zoeken. Dat is het advies van Rob Witjes van uitkeringsinstantie UWV aan de ruim 8000 medewerkers die door het faillissement van warenhuisketen V&D hun baan zijn kwijtgeraakt.

,,De baankansen nemen rap af naarmate je langer werkloos bent, zeker als je het eerste halfjaar hebt gepasseerd. Dus vanaf dag één zouden de medewerkers ruimer moeten zoeken”, zegt Witjes.

Volgens hem zouden verkoopmedewerkers van V&D aan de slag kunnen als receptionist, medewerker klantenservice of commercieel medewerker binnendienst. ,,Maar ook in de catering bij bedrijfsrestaurants zijn veel vacatures. Makkelijk is het echter niet, in Nederland zijn er nog altijd meer werkzoekenden dan vacatures”, stelt de arbeidsmarktdeskundige.

V&D had relatief veel ouderen in dienst. ,,Ruim een kwart van het personeelsbestand is 45-plusser. Zij hebben op de arbeidsmarkt veel concurrentie van jongeren en studenten. Daardoor is het voor hun moeilijker om aan de slag te komen”.