economie

Toezichthouder ACM krijgt weer tik op vingers

Door ANP - 11 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een tik op de vingers gekregen omdat het in 2012 een voorgenomen overname blokkeerde van beschuitmerk Bolletje door bakkersconcern Continental Bakeries. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vernietigde die beslissing donderdag, vanwege een slechte onderbouwing.

De ACM hield de deal tegen, omdat het vreesde dat de prijs van beschuit anders zou stijgen. Bolletje en Continental Bakeries, die onder meer huismerkbeschuit maakt, zouden samen een te groot marktaandeel krijgen. Maar volgens het college heeft de mededingingswaakhond nooit hard gemaakt dat Bolletje daadwerkelijk met de huismerken concurreerde.

Bolletje kwam later, in 2013, in handen van zijn Duitse branchegenoot Borggreve. De uitspraak van het CBb is mogelijk nog wel relevant bij het claimen voor schadevergoedingen.