economie

‘Topman Google spreekt met eurocommissaris’

Door ANP - 19 februari 2016

BRUSSEL (ANP/RTR) – Topman Sundar Pichai van Google spreekt volgende week donderdag met Europees Commissaris Margrethe Vestager (Mededinging). Dat meldde persbureau Reuters vrijdagavond op basis van bronnen. ,,Het zal een kennismakingsgesprek zijn”, aldus de ingewijden.

De bijeenkomst is opvallend; de Europese Commissie is eerder de strijd aangegaan met de internetgigant omdat het concern zijn dominante positie op de Europese markt zou hebben misbruikt. Volgens Brussel bevoordeelde de internetzoekmachine zijn eigen diensten, waardoor concurrenten er bekaaid afkwamen.

De commissie houdt het bedrijf al een aantal jaren in de gaten. Brussel vindt dat ondernemingen met een uiterst groot marktaandeel een speciale verantwoordelijkheid dragen om de concurrentie niet te verstoren. In potentie zou Google een miljardenboete kunnen krijgen.