economie

Twee grote klussen voor BAM in Duitsland

Door ANP - 23 februari 2016

BUNNIK (ANP) – Bouwbedrijf BAM heeft twee grote klussen gekregen in Duitsland. De Nederlandse onderneming mag in de Duitse steden Düsseldorf en Keulen een aantal universiteitsgebouwen gaan maken. Hiermee is in totaal een bedrag gemoeid van ruim 145 miljoen euro, maakte BAM dinsdag bekend.

Voor de Heinrich Heine Universiteit in Düsseldorf gaat het om een complex van drie gebouwen, dat onderdak moet bieden aan kantoren, laboratoria en collegezalen, alsmede een centrale chemicaliënopslag. De klus, die deze maand begint, is goed voor 85 miljoen euro.

In Keulen zal BAM een nieuw oncologisch behandelcentrum neerzetten voor de plaatselijke universiteitskliniek. Het betreft een gebouw van zeven verdiepingen, waarvan de opdrachtsom ruim 60 miljoen euro bedraagt.

BAM zal beide projecten uitvoeren via zijn Duitse werkmaatschappij BAM Deutschland. Het bedrijf verwacht dat het werk in 2018 klaar is.