economie

Verhuurders V&D beraden zich op toekomst

Door ANP - 16 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De verhuurders van de V&D-warenhuizen betreuren het dat het niet is gelukt een “passende” oplossing te vinden voor het failliete warenhuisbedrijf. Dat lieten ze dinsdagavond in een korte verklaring weten.

“Er was onder de verhuurders brede support voor het initiatief Kahn”, stelden de pandeigenaren. “De verhuurders beraden zich over de nu ontstane situatie en op de volgende stap. Tot nader order worden er geen verdere mededelingen gedaan.”

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay (HBC) probeert al enige tijd deals te sluiten met de eigenaren van de V&D-panden. HBC wil volgens vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, die de onderhandelingen voert namens meerdere verhuurders, ongeveer veertig vestigingen hebben. Het concern wil ze verbouwen en er later een eigen winkelformule in onderbrengen.

HBC telt wereldwijd meer dan 460 winkels, met zo’n 66.000 medewerkers. HBC zit vooral in Noord-Amerika met ketens als Hudson’s Bay, Saks Fifth Avenue en Home Outfitters. In Europa heeft HBC het Belgische Galeria INNO, Sportarena en sinds vorig jaar het Duitse Galeria Kaufhof.