economie

VS willen uitleg emissiewaarden Mercedes-Benz

Door ANP - 29 februari 2016

STUTTGART (ANP) – De Amerikaanse federale milieudienst EPA heeft het Duitse autoconcern Daimler om uitleg gevraagd over de emissiewaarden van sommige wagens van het luxemerk Mercedes-Benz. Het bedrijf laat weten volledig mee te werken.

Het verzoek om informatie hangt volgens Daimler samen met een rechtszaak die een Amerikaanse advocatenkantoor is begonnen namens een groep consumenten. Daarin wordt het bedrijf ervan beschuldigd de uitstootwaarden van zijn BlueTec-dieselwagens te gunstig te hebben afgeschilderd.

De EPA is de organisatie die afgelopen najaar het dieselschandaal rond Volkswagen aan het rollen bracht. Dat bedrijf heeft al toegegeven dat het op grote schaal gefraudeerd heeft met de uitstootwaarden van dieselauto’s.