economie

‘VW moet elektrische auto’s bouwen in VS’

Door ANP - 21 februari 2016

BERLIJN (ANP) – Volkswagen moet mogelijk als goedmakertje voor het dieselschandaal elektrische auto’s gaan produceren in de Verenigde Staten. Dat is de inzet van onderhandelingen met de Amerikaanse milieudienst EPA, meldt de Duitse krant Welt am Sonntag.

Volkswagen kwam afgelopen najaar in opspraak toen bleek dat de autobouwer op grote schaal gesjoemeld heeft met de uitstootwaarden van dieselauto’s. De EPA bracht die zaak aan het rollen, en kan het bedrijf miljardenboetes opleggen.

Volgens Welt am Sonntag wordt besproken of en in welke omvang Volkswagen elektrische auto’s kan gaan bouwen in zijn fabriek in Chattanooga, in de staat Tennessee. Het bedrijf zou daarnaast als straf verplicht kunnen worden mee te werken aan de opbouw van een netwerk van laadpalen in de VS.