economie

VW-topman: nog weken praten over dieselgate

Door ANP - 29 februari 2016

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) – Het duurt mogelijk nog weken tot enkele maanden voordat Volkswagen en de Amerikaanse overheid een akkoord hebben bereikt over een oplossing voor dieselauto’s met een sjoemelmotor. Dat zei bestuursvoorzitter Matthias Müller van de Duitse autobouwer maandag.

De gesprekken gaan over zo’n 600.000 sjoemeldiesels nu nog rondrijden in de Verenigde Staten. De Volkswagen-topman kon niet zeggen of de deadline voor een oplossing, die door een Amerikaanse rechter gesteld is op 24 maart, wordt gehaald. Zo’n zes maanden geleden werd bekend dat Volkswagen uitstoottesten manipuleerde.

Eerder deze maand stelde Volkswagen de publicatie van zijn jaarcijfers nog uit om de financiële impact van het dieselschandaal goed in beeld te krijgen. Een nieuwe datum is nog niet geprikt.