economie

Wall Street blijft dicht bij huis

Door ANP - 29 februari 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York bleven maandag dicht bij huis. Beleggers wogen de uitkomsten van de G20-bijeenkomst in Shanghai van de afgelopen dagen. Die leverde geen concrete afspraken op om de wereldwijde economische groeivertraging aan te pakken. Een versoepeling van de kapitaaleisen voor Chinese banken gaf het sentiment wel een duwtje in de rug.

Kort na de openingsbel stond de leidende Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 16.623 punten. De brede S&P 500-index zakte ook 0,1 procent tot 1945 punten. Schermenbeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 4586 punten.

De Chinese centrale bank verlaagde voor de vijfde keer in circa een jaar tijd het bedrag dat banken in het land minimaal als kapitaalbuffer moeten aanhouden. De verlaging is bedoeld om de kredietverlening en daarmee de economische groei een impuls te geven.

Tribune Media weet op Wall Street de aandacht op zich gericht. Het mediaconcern, eigenaar van een hele reeks lokale tv-stations, zette zichzelf voorbeurs in de etalage met het bericht meerdere strategische opties te onderzoeken, waaronder de verkoop van onderdelen en het aangaan van nieuwe partnerschappen. Het aandeel won ruim 12 procent.