economie

Wall Street opent in de plus

Door ANP - 22 februari 2016

NEW YORK (ANP) – De beurshandel in New York is maandag positief begonnen, nadat vorige week de tot nu toe beste week van dit jaar werd neergezet. De sterk stijgende olieprijzen hielpen het sentiment op Wall Street vooruit.

De Dow-Jonesindex stond kort na aanvang 0,8 procent hoger op 16.538 punten. De S&P 500 steeg 1 procent tot 1936 punten en de technologiebeurs Nasdaq boekte een winst van 1 procent op 4547 punten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie ging ruim 6 procent omhoog tot 31,44 dollar per vat. Brentolie won 4,6 procent tot 34,52 dollar per vat. Oliedenktank IEA voorspelde maandag nogmaals dat de prijs van olie de komende jaren relatief laag blijft. Volgens de onderzoekers groeit het aanbod aan olie onveranderd sterker dan de vraag. Olieconcerns ExxonMobil en Chevron wonnen maandag tot 1,5 procent.

Farmaceut Allergan, die gaat fuseren met Pfizer in een deal ter waarde van 160 miljard dollar, meldde voorbeurs beter dan verwachte resultaten. De producent van Botox ging 2,5 procent omhoog.