economie

Willem Vermeend nieuwe FinTech-gezant

Door ANP - 10 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – De ministers Henk Kamp (Sociale Zaken) en Jeroen Dijsselbloem (Financiën) hebben oud-politicus Willem Vermeend benoemd tot speciale FinTech-afgezant. Hij moet de schakel worden tussen die sector, de overheid, het bedrijfsleven en de toezichthouders.

,,Zijn aanstelling is een reactie op het hoge tempo van ontwikkelingen in de FinTech. Digitalisering in de financiële sector zal naar verwachting de komende jaren een grote impact hebben”, maakte het ministerie van Sociale Zaken woensdag bekend. Vermeend gaat proberen problemen voor technologische bedrijven in de financiële sector op te lossen en hij gaat Nederland op de kaart zetten als centrum van financiële vernieuwing.

Volgens Vermeend is het ,,voor industriële ondernemers geen keuze meer of ze vernieuwen, het is noodzaak als ze concurrerend willen blijven op de internationale markt. Deze vernieuwing vraagt ook vernieuwende financieringsvormen. Het is daarom ook belangrijk dat de financiële sector meegaat met deze ontwikkeling en digitalisering als topprioriteit stelt. Door slim samen te werken en van elkaar te leren kunnen de industrie en de financiële sector elkaar verder brengen en stimuleren.”