economie

Winst- en omzetgroei voor fietsenmaker Accell

Door ANP - 26 februari 2016

HEERENVEEN (ANP) – Fietsenfabrikant Accell heeft vorig jaar zowel de omzet als de winst flink zien groeien. Dat bleek vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers. De resultaten werden wel beïnvloed door een diefstal in Taiwan, waar het concern al eerder melding van maakte.

Accell zag de winst met 22 procent aandikken tot 32,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat sterkte met 33 procent aan tot 58,5 miljoen euro. De opbrengsten gingen met 12 procent omhoog tot 986,4 miljoen euro. Autonoom steeg de omzet met 9 procent, vooral door hogere verkopen van elektrische fietsen.

Het onderzoek naar de diefstal in Taiwan door een medewerker heeft geen nieuwe conclusies opgeleverd met betrekking tot de verwachte schade, aldus Accell. In de cijfers van vorig jaar is een incidentele last opgenomen van 4 miljoen euro.