economie

Winst- en omzetgroei voor VDL Groep

Door ANP - 29 februari 2016

EINDHOVEN (ANP) – Het industriële concern VDL Groep uit Eindhoven heeft vorig jaar zowel de winst als de omzet zien groeien. Dat maakte de onderneming maandag bekend.

VDL zag de winst uitkomen op 125 miljoen euro, van 104 miljoen euro een jaar eerder. De opbrengsten bedroegen bijna 2,7 miljard euro, tegen ruim 2,5 miljard euro in 2014. VDL zag het aantal werknemers met 320 groeien tot 10.623.

Onder meer door verschillende overnames zag de tak Toeleveringen de omzet aandikken tot 912 miljoen euro. Ook het resultaat nam toe. Bij de divisie Autoassemblage wist het bedrijf de opbrengsten aan te jagen tot 916 miljoen euro, vooral door de productie van auto’s in opdracht van BMW. VDL produceert sinds november exclusief voor BMW de Mini Cabrio in Born. Afgelopen jaar rolden daar iets meer dan 57.000 auto’s van de band, naast de Cabrio ook de Hatch.

Bussentak

De Bussentak van VDL deed minder goede zaken, daar zakte de omzet van 417 miljoen euro naar 386 miljoen euro. Het resultaat kwam zoals verwacht ,,rond de nullijn” uit. Het aantal geleverde bussen kwam lager uit, vanwege een vertraging van het aantal offertes in de openbaarvervoermarkt. VDL is wel positief over het nieuwe jaar en mikt op winstgevendheid voor het onderdeel.

Het concern voorziet dat 2016 wederom een goed jaar wordt, met een omzet van rond de 3 miljard euro. In alle vier de divisies is sprake van groei en zowel de orderportefeuille als de opbrengsten lagen na de eerste acht weken van dit jaar hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.