economie

Aantal auto’s Nederland door grens 8 miljoen

Door ANP - 18 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het aantal auto’s in Nederland is voor het eerst boven de 8 miljoen uitgekomen. Dat bevestigde een woordvoerder van brancheorganisatie Bovag na berichtgeving van BNR.

De mijlpaal werd op 1 januari al bereikt, maar Bovag bracht de cijfers nu pas naar buiten omdat hij wilde afwachten of het niet ging om een tijdelijke piek. Dat blijkt niet het geval. Het aantal auto’s op de Nederlandse wegen steeg sinds de jaarwisseling verder naar meer dan 8 miljoen deze maand.

Elektrisch rijden staat nog in de kinderschoenen volgens Bovag. Het aandeel van volledig elektrische auto’s is met 0,1 procent nog marginaal. Daarnaast zijn er nog eens 2 procent deels elektrische auto’s, zoals hybrides. In de laatste negen jaar is het aandeel van dieselauto’s door stimuleringsmaatregelen van de overheid gestegen van 13 naar 17 procent. Dat ging vooral ten koste van auto’s die rijden op gas.