economie

Aantal faillissementen stijgt

Door ANP - 09 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In februari zijn er 82 faillissementen meer uitgesproken dan in januari, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 453 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in februari failliet verklaard. De meeste faillissementen, 119, zijn uitgesproken in de handel. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 77. De handel en de financiële dienstverlening tellen ook de meeste bedrijven. Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de bouwsector.

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus vorig jaar het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantal faillissementen vier maanden achter elkaar op.