economie

AEX begint lager aan de maand

Door ANP - 01 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is dinsdag lager aan de maand maart begonnen. Beleggers namen wat gas terug na de winsten van een dag eerder. Ook elders in Europa kleurden de koersenborden rood.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 425,98 punten. De MidKap steeg, onder meer door een flinke winst van TomTom, 0,3 procent tot 662,81 punten. De indices in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 0,5 procent.

Bij de middelgrote fondsen was TomTom lijstaanvoerder met een winst van bijna 4 procent. De navigatiedienstverlener heeft aanvullende overeenkomsten gesloten met Volkswagen en Peugeot over de levering van navigatiediensten voor nieuwe modellen van de automakers. Financiële details werden niet verstrekt.