economie

AEX opent in de min

Door ANP - 15 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is dinsdag wat lager aan de handelsdag begonnen. Ook de andere beurzen in Europa gingen naar beneden. Beleggers zijn in afwachting van de tweedaagse beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank. Die wordt woensdag afgesloten met een rentebesluit en een persconferentie van voorzitter Janet Yellen.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 441,84 punten. De MidKap stond 0,3 procent in de min op 674,12 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,6 procent.

In Amsterdam speelde Altice in de AEX 2,4 procent kwijt na de presentatie van zijn jaarcijfers. Daarmee was het de grootste daler onder de 25 hoofdfondsen. Verzekeraar Delta Lloyd verloor 0,3 procent. De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam bepaalde maandag, in een uitspraak die nabeurs werd gedaan, dat de verzekeraar zijn aandeelhouders woensdag mag laten stemmen over zijn voorgestelde claimemissie.