economie

AEX opent met klein verlies

Door ANP - 10 maart 2016

AMSTERDAM (AFN) – De Amsterdamse beurs is donderdag met een klein verlies aan de handelsdag begonnen. De andere graadmeters in Europa gingen in de eerste handelsminuten ook iets omlaag. Beleggers doe rustig aan in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), later op de dag.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 435,09 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 662,18 punten. De indices in Parijs, Londen en Frankfurt zakten tot 0,4 procent.

De ECB zet donderdagmiddag naar verwachting nieuwe stappen in zijn strijd tegen de zeer lage inflatie en de kwakkelende economische groei in de eurozone. Het komt na afloop van de beleidsvergadering met nieuwe prognoses voor de inflatie en de groei, die naar verwachting somberder zijn dan de vorige ramingen.