economie

AEX sluit met klein verlies

Door ANP - 22 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is dinsdag voor de tweede dag op rij met een klein verlies gesloten. Andere Europese graadmeters toonden een iets positiever beeld. De aanslagen in Brussel drukten aanvankelijk een stempel op de beurskoersen, maar later op de dag werden de verliezen grotendeels goedgemaakt.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,2 procent lager op 443,12 punten. De MidKap eindigde 0,1 procent in de min op 673,47 punten. De graadmeters in Londen en Parijs stegen 0,1 procent. In Frankfurt kreeg de DAX er 0,4 procent bij. De beurs in Brussel sloot 0,2 procent in de plus.

De Belgische hoofdstad werd dinsdagmorgen getroffen door verschillende aanslagen. Bij explosies op de nationale luchthaven Zaventem en in de metro van de stad vielen tientallen doden en gewonden.