economie

‘Ahold en Delhaize verkopen 83 winkels in VS’

Door ANP - 23 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Ahold en Delhaize zijn bereid zo’n 83 supermarkten in de Verenigde Staten te verkopen om toestemming te verkrijgen voor hun voorgenomen fusie. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Food World, zonder te vermelden waar het de informatie vandaan heeft.

De aandeelhouders van de supermarktbedrijven hebben vorige week al groen licht gegeven voor de fusie. In de VS, waar beide ondernemingen het leeuwendeel van hun omzet behalen, moet de mededingingswaakhond FTC de deal echter nog goedkeuren.

In België, de enige andere markt waar sprake is van overlap, is de nationale toezichthouder al onder voorwaarden akkoord gegaan. Ahold moet daar acht winkels verkopen, Delhaize vijf. De verwachting is dat de deal medio dit jaar is afgerond.